Мед Атлант

Патріотичне місто: У Франківську провели концерт на честь 100-річчя ЗУНРу. ФОТО

Сьогодні, 1 листопада,  відбувся святковий концерт «ЗУНР – наша слава і гордість» з нагоди 100-річчя проголошення державності на західноукраїнських землях в приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії ім.Іри Маланюк.

Концерт розпочався із промови вірша про події, що відбулись в листопаді 1918 року.

На концерті згадували бійців з Прикарпаття, які брали участь в бою та співали стрілецьких пісень.

Минуло 100 років, як відбувався листопадовий чин. 100 років, як українці довели, що ми незалежні. Хай цей чин закликає нас до ще більших звитяг, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Міський голова вручив квіти  директору Департаменту культури Надії Загурській за організацію заходів, які сприяють патріотичному вихованню і культурному збагаченню мешканців міста.

А ще привітав Михайла Мулика – ветерана визвольних змагань, голову станиці Галицького братства вояків УД УНА “Галичина” з  98-м Днем народження, яке він відзначив 28 жовтня.

Дякую кожному, хто прийшов. Сьогодні ми хочемо згадати Листопадовий чин. Він вчить нас вірити в силу свого патріотизму, не боятись, доводити свою правоту. Подяка нашому меру, що він виносить історію на сучасний рівень, – говорить Оксана Савчук, секретар Івано-Франківської міської ради.

Читайте також: Бій за ратушу: у Франківську відтворили події 100-річної давності

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...