Мед Атлант

Невигадана історія: письменники розповіли про створення книги “Позивний Бандерас”

Сьогодні, 3 листопада, у Франківську відбулась зустріч з авторами військової драми “Позивний Бандерас”.

На зустрічі були присутні автори книги – Сергiй Дзюба та Артемiй Кiрсанов.

Всього два тижні тому відбулась презентація однойменного фільму. На базі сценарію була вже написана книга, але в ній завжди є більш розширена інформація, ніж у фільмі. Цей фільм створювався на день захисника України.

«Позивний “Бандерас”» — справжній військовий бойовик, заснований на реальних подіях. Це формат військового фентезі. Книжку створено на основі щоденників нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та інших воїнів 93-ї бригади, які боронять мир на Сході України.

Фільм про те, щоб українці згадали хто вони є на культурній мапі всього світу.

Війна не може бути без людини, а людина- вона і є війна. Хтось уявляє війну з ворогом, а у когось ця війна гібридна. Насамперед дії на цій війні відбуваються в душі чоловіка, який повернувся додому, в рідне село, куди він не хотів повертатися. Душею він тут з односельчанами, але форма не дозволяє йому закривати очі на всі злочини, – розповідає Сергій Дзюба.

Нещодавно на одному з російських телеканалів півгодини оговорювали цей фільм. Говорили про те, що ніби-то його не хочуть дивитися.

Ми створили сценарій ще в 2014 році. Тепер вже є багато різних понят, які можуть багато що пояснити, от як гібридна війна. Тоді нам було важко, адже ми мали якось це пояснити… Блок пост – це межа, яка розмежувала українців. Один народ став ворогами. Ми це спробували виділити, як окрему тему.
Також тема, щодо людей без обличь, люди які загинули та лежать в безіменних могилах та ще декілька окремих тем, які ми старалися розібрати, –  говорить Артемій Кірсанов.

Як зазначив Артемій Кірсанов, що багато подій вони дізналися від справжніх людей.  Для них це стало певною канвою, основою. А ще вони мали щоденник, відеоматеріали та багато цікавих речей.

Дотепер не було сучасних українських героїв на яких хотіла б бути схожою молодь. Ми хотіли зробити такого героя, як є в інших країнах – на якого б хотілось рівнятись, каже Артемій.

Читайте також: Дні українського кіно у Франківську: військовий детектив “Позивний “Бандерас”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...