Мед Атлант

Молдаванка з російськими документами: “Муніципальна варта” викриває шахраїв

Жебраків найрізноманітніших національностей з фіктивними документами, щодня викривають працівники “Муніципальної варти” Івано-Франківська.

Роми, молдавани, українці – незалежно від громадянства вони намагаються вас розчулити, щоб не втратити своєї незаконної професії. Нещодавно на вулицях міста виявили навіть жінку, із начебто документом про хворобу, виданим міністерством охорони здоров’я Російської Федерації.

Ми боремося із жебрацтвом, але цих людей щораз більшає. І у цьому вина не правоохоронців, а людей, які кидають цим професіоналам гроші. Ось нещодавно виявили громадянку Молдови. Їй накидали немало українських гривень. А у руках вона тримала документи видані російською федерацією. Скажіть у яку країну поїдуть гроші, яка ця жінка нажебрає? І чи справді ви вірите у правдивість російських документів, які у нас неможливо перевірити? Але ніхто навіть не дивиться, що пише на тих паперах, – розповідає інспектор “Варти” Андрій Кабанов.

Вартові передали запит у Державну міграційну службу, про законність перебування цієї жінки в Україні. А от правдивість російської довідки перевірити в стані війни неможливо.
Працівники “Муніципальної варти” рекомендують не задурювати свою совість подачками професійним попрошайкам. Якщо ви хочете зробити добре діло, ви можете разом “вартовими” допомогти важкохворим у міському хоспісі, або передати кошти перевіреним благодійним організаціям, які направлять їх справді до рук потребуючих у вигляді харчів, одягу та медикаментів.

Читайте також: В Івано-Франківську шахраї виманили у прикарпатця понад 40 тисяч гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...