Мед Атлант

На Долинщині розпочалися зйомки фільму про вузькоколійки України та Швейцарії. ВІДЕО

На Долинщині розпочалися зйомки українсько-швейцарського документального фільму про вузькоколійки України та Швейцарії.

Як раніше інформувало МІСТО, державна організація “Український культурний фонд” Міністерства культури України цьогоріч оголосила тендерів щодо закупівлі послуг з організації культурних заходів на загальну очікувану суму 161,61 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ФОП Недбаєв Олександр Миколайович отримає два млн грн. на створення документального фільму «Вигодські вузькоколійки – Колія життя» у партнерстві з компанією «Nouvelle Vague Factory Sarl GmgH» Швейцарія.

Зараз в Україні тривають зйомки зазначеної документальної стрічки про вузькоколійки. За даними УНІАН, Головні герої два – український студент та шанувальник залізниці Олег Гудзеляк і ентузіаст із Швейцарії Крістоф Бахман, котрий відреставрував за свій кошт поїзд 19-го ст. та зробив з нього популярну туристичну атракцію. У кадр увійдуть також вузькоколійки Івано-Франківщини, Рівненщини та Кіровоградщини.

Мета проекту –  показати, як працюють вузькоколійки, та допомогти розпочати процес відновлення вузькоколійок, насамперед, в Україні. У гірських країнах Європи залізничний транспорт, який рухається вузькими коліями, є прибутковим.

Фільм розповідатиме про те, як працюють вузькоколійки в Україні й Швейцарії. Швейцарія є взірцем, як підтримати, зберегти, відновити, привабити туристів до вузькоколійних маршрутів. В Україні вузькоколійки є унікальними, у нас є такі експонати, що навіть у музеях не збереглися – зазначив режисер фільму Олександр Недбаєв.

Детальніше в сюжеті “Галичини”:

Читайте також: Дні українського кіно у Франківську: військовий детектив “Позивний “Бандерас”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...