Мед Атлант

На Прикарпатті планують створити осередок Асоціації мисливців

13 листопада в Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства обговорили можливість створення обласного осередку Асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь.

За словами головного спеціаліста відділу охорони, захисту лісу та мисливства області, основними чинниками, що негативно впливають на стан ведення мисливського господарства є низький рівень вкладання коштів в охорону та відтворення мисливських тварин, недостатня чисельність єгерської служби по окремих господарствах, низька заробітна плата, відсутність службової зброї, автотранспорту, спецзасобів для фіксації проявів браконьєрства.

Своїми популістськими гаслами та діями псевдо-екологи намагаються сформувати негативний образ мисливця, як браконьєра. У зв’язку з цим, роль громадських організацій таких, як Асоціація мисливців, у питаннях формування об’єктивної громадської думки про лісове та мисливське господарство є надзвичайно важливою та необхідною, – зазначив віце-президент громадської спілки «Всеукраїнська асоціація мисливців та користувачів мисливських угідь» Віктор Червоний.

Віце-президент запропонував об`єднати зусилля та дії з метою відстоювання прав мисливців та користувачів мисливських угідь, забезпечення єдиного потужного впливу на створення нової та удосконалення чинної законодавчої та нормативно-правової бази в Україні з питань ведення мисливського господарства, формування об`єктивної громадської думки про мисливство взагалі та вплив полювання на охорону, збереження та збільшення чисельності як об`єктів державного мисливського фонду, так і тваринного світу в цілому, зокрема, і червонокнижних.

Пропозицію Віктора Червоного щодо створення обласного осередку Асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь та подальшої співпраці учасники наради схвалили одноголосно.

У минулому році зареєстровано два випадки захворювання на африканську чуму свиней, в т.ч. один – у дикій фауні. Тому мисливці повинні дотримуватися техніки безпеки при добуванні диких тварин та відборі патматеріалу для здачі у ветлабораторію, – додав начальник відділу Держпродспоживслужби Іван Васьків .

За підсумками наради керівникам мисливських господарств доручили до 1 січня 2019 року довести чисельність єгерської служби до встановлених норм, забезпечити виплату заробітної плати не нижче встановленого діючим законодавством мінімуму, значно збільшити в цьому році вкладення у ведення мисливського господарства, в першу чергу, у підгодівлю та охорону мисливської фауни. Крім того, суворо дотримуватися вимог рішень ДНПК щодо здачі патматеріалу від 100% усіх добутих чи знайдених загиблими диких кабанів для дослідження на АЧС, посилити охорону мисливських угідь від проявів браконьєрства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...