Мед Атлант

Верховна Рада підвищила податки та змінила правила отримання посилок з-за кордону

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект, який передбачає підвищення ставок за деякими податками, зокрема акцизним податком на тютюн, та запроваджуює більш жорсткі обмеження на перекази посилок в Україну., – інформує Громадське.

Так, підприємства поштового зв’язку та доставки визнаються податковими агентами, тобто будуть зобов’язані сплачувати податок на додану вартість від імені отримувача посилки, вартість якої перевищує 150 євро з 1 січня 2019 року. При цьому, з 1 липня 2019 року мінімальна вартість посилок, яка оподатковуватиметься ПДВ зменшиться до 100 євро.

Тобто, купуючи товари за кордоном та переселаючи їх поштою, українці будуть платити 20% ПДВ та мито, якщо вартість таких товарів перевищує 100 євро (до 1 липня — 150 євро).

При цьому, раніше пропонувалось, що українці зможуть отримувати без податків не більше трьох посилок на місяць, сумарна вартість яких не мала перевищувати 150 та 100 євро відповідно. Проте цю норму скасували. Відтак, сплата податку залежатиме лише від вартості придбаного товару, а не від їхньої кількості.

Читайте також: В Україні знову подорожчають цигарки: акциз підняли під час прийняття бюджету

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...