Мед Атлант

В Івано-Франківську відкрили кабінет для дітей з вадами раннього розвитку

Сьогодні, 28 листопада, в лікувально-діагностичному відділенні Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні відкрили катамністичний кабінет для дітей з вадами розвитку, які перебувають в перенатальному періоді.

Він був створений за грантові кошти від посольства Чеської Республіки в Україні та меценатів.

Обстеження та реабілітація відбуватиметься за методом Войта-діагностики та Войта-терапії (дуже популярним методом в Чехії та інших країнах Європи).

Метою створення кабінету є раннє виявлення відхилень і можливих порушень розвитку дітей та запровадження схем необхідних консультацій, лікування, досліджень, проведення реабілітаційних заходів. Моніторинг соматичних порушень у дітей та їх корекція. Моніторинг розвитку дітей за основними п’ятьма сферами розвитку (моторною, когнітивною, сенсорною, соціально-емоційною та комунікаційною). Підвищення інформативності батьків про стан здоров’я дітей і залучення їх до процесів розвитку дітей.

Цей кабінет дуже важливий, бо знизить рівень інвалідизації передчасно народжених дітей,-коментує мама передчасно народженої дитини Ганна

Консультації та реабілітація будуть проводитися протягом робочого дня за попереднім записом.

З дітьми працюватиме лікар-педіатр, лікар-неонатолог, офтальмолог, отолагинголог, логопед. Батьків консультуватиме психолог.

Нагадаємо, що медикам Прикарпаття заборгували 52 мільйони гривень заробітньої платні.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...