Мед Атлант

Олександр Сич про істину у вині

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич уже понад 30 років захоплюється виноробством. Каже, що вино – це напій, який сприяє спілкуванню. Щороку посадовець виготовляє по 80-150 л вина. Кожен етап процесу приносить йому надзвичайне задоволення. Тим паче, чоловік все робить власноруч. Обов’язково знаходить час поїхати в село і зібрати урожай в саду. Цьогоріч дуже щедро вродили вишні, а вишневого вина політик не робив уже п’ять років. Кожному новому виду напою чоловік дає назву: “Рожева пані”, “Ожиновий рай”, “Чорна принцеса”, “Карпатський рубін”… На кожній пляшці – наліпка, яку Олександр Сич розробив сам і спеціально замовляв. Свої вина він дарує друзям, а також дуже любить випити по келиху духмяного напою з дружиною. Окрім вин власного виробництва, політик також має свої вподобання.

 

Чилійські вина

Олександр Сич любить ці вина за їхню пікантну гірчинку. А смак – неймовірно насичений.

“Кіндзмараулі”

Грузинське червоне напівсолодке вино, що виробляється ще з 1942 року. Виготовляється з сорту винограду Сапераві, оброблюваного в Кіндзмараульскіймікрозоні Кварельського району Кахетії. Сапераві для цього вина збирається при цукристості не менше 22%, завдяки чому воно завжди є природно напівсолодким без додавання цукру. Зважаючи на те, що кількість зібраного винограду дуже обмежена, справжнє “Кіндзмараулі” є великою рідкістю.

Олександр Сич любить це вино, бо саме йому надає перевагу донька посадовця. “Свого часу, коли я вчив її пити вино, – розповідає політик, – то робив це саме на прикладі “Кіндзмараулі.

Таїровські вина

В Україні хоч небагато, але все ж є вина, які можна пити. Я приємно здивувався, коли цьогоріч брав участь у всеукраїнській спартакіаді між депутатами, що відбувалася на Одещині. Дорогою за порадою місцевих ми заїхали на завод “Таїровські вина”. “Рекомендую! – каже голова облради. – Ці вина справжні, насичені…”.

“Колоніст”

Ще одна українська марка доброго вина. Виноробня “Колоніст” розташована в Придунайській Бессарабії (південь Одеської області), де виноградарство є давньою традицією ще з часів, коли греки та фракійці вперше відкрили для себе ці родючі землі. “Колоніст” отримав свою назву від болгарських колоністів, які заселили цю територію на початку XIX сторіччя.

З цієї марки Олександр Сич рекомендує вино “Сухолиманське” – з сорту винограду, що був виведений у 2-й половині XX століття в Україні. “Пригадую, коли працював у Кабінеті міністрів, – розповідає політик, – наприкінці напруженого тижня після наради пригощав своїх працівників саме цим вином”.

Ігристі вина

“Чом би й ні! – усміхається Олександр Сич. – Ігристі вина зовсім не потребують якоїсь виняткової події, вони стануть чудовим доповненням до приємної розмови. Найбільше мені до вподоби італійське сухе ігристе вино просекко”.

Автор: Наталя МОСТОВА.

Стаття опублікована в журналі МІСТО № 21.

*Передрук матеріалу дозволяється тільки за погодженням з редакцією.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...