Мед Атлант

Двоє прикарпатців потрапили у лікарню з діагнозом обмороження

На Прикарпатті двоє осіб потрапили в лікарню через обмороження стоп.

За останню добу двоє прикарпатців потрапили в лікарню з діагнозом обмороження, повідомляє МІСТО з посиланням на управління з питань цивільного захисту ОДА.

Учора, 23 грудня, від чергової медсестри Калуської лікарні надійшло повідомлення те, що в приймальне відділення потрапив 47-річний калушанин з діагнозом обмороження пальців обох стоп легкої ступені.

Того ж дня у лікарню потрапив 52-річний житель села Боднарів Калуського району з діагнозом обмороження обох стоп.

Зазначимо, обмороження — це ушкодження тканин у результаті дії низьких температур. Може виникнути навіть за температури, вищої від О °С. Мокре та тісне взуття; тривале перебування у нерухомому стані на вітрі, в снігу, під холодним дощем; хвороби, втрата певної кількості крові, алкогольне отруєння, тощо можуть стати причиною обмороження. Найуразливіші для обморожень частини тіла з найслабшим кровотоком: ніс, вуха, кінцівки.

Симптоми обмороження розвиваються під час перебування на холоді. По-перше, виникає відчуття холоду. Потім людина відчуває поколювання, її шкіра набуває блідого відтінку, втрачає чутливість. Пізніше німіє і набуває синюшного відтінку. Втрата чутливості робить непомітною подальшу дію низької температури і часто є причиною тяжких незворотних змін у тканинах. Справжню глибину обмороження можна встановити тільки після припинення дії холоду, інколи через кілька днів (на ураженій ділянці з’являється набряк, запалення чи змертвіння тканин).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...