Мед Атлант

Наймолодший військовополонений з Франківська написав нового листа. ВІДЕО

Наймолодший український військовополонений моряк написав листа із в’язниці Лефортово. Лист, який датований 19 грудня, він написав у відповідь українській журналістці телеканалу UATV Таїсії Турчин.

Андрій Ейдер каже, що йому важко дивитися у вікно та бачити там вільних людей. Дуже надіється, що уже у січні його та інших полонених у Росії українців звільнять. Хоча й розуміє, що політичні перемови щодо звільнення можуть затягнутися надовго. Також розповідає про постійні допити та зустрічі з якимись людьми.

Умови… Можна сказати, нормальні: є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють, – могло бути набагато гірше. Рани затягуються, можу ходити нормально, кульгаю. Сходами підійматися та спускатися важко, сильне навантаження на ноги, як би смішно не звучало, руками за перила хапаюсь і йду. На жаль, банально поки не можу ногу лежачи вертикально догори підняти, не вистачає сили. Але раніше сили не було, щоб закинути прав ногу на ліжко, вже і руками допомагати не треба, йду на поправку, – зазначив Ейдер.

Юнак дякує всім, хто його підтримує та хоче повернутися додому.

Хочеться подякувати людям, які підтримують у листах, передачі відправляють. Хочеться додому якнайшвидше повернутися. Мрію, щоб це відбулося хоча б до кінця січня, але мені здається, що цій мрії не дано здійснитися, – написав хлопець.

Андрій вітає всіх з прийдешніми святами та просить не забувати про 24 людей, які сидять просто так у СІЗО іншої країни.

Всі ці люди служать народові України. Хочеться, щоб народ пам’ятав, – додає моряк.

Нагадаємо, що на початку місця Андрій зміг відправити батькам свого першого листа з полону.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...