Мед Атлант

У Франківській лікарні запрацювала кімната позитиву. ФОТО

В Івано-Франківську у відділенні легеневого туберкульозу та менінгіту для дітей обласного фтизіопульмонологічного центру відкрили першу в Україні кімнату позитиву.

Площа кімнати — 35,5 квадратного метра, інформує МІСТО з посиланням на “Експрес”. Умовно кімната поділена на чотири зони: творчу, ігрову, читальну та освітню. В останній є два комп’ютери, за якими діти можуть спілкуватися з друзями та батьками, навчатися і грати в ігри. Є дошка та проектор — адже тут навчатимуться учні 1 — 4 класів.

У читальній зоні понад сто книг. Це підручники для початкових класів, посібники та 50 художніх різножанрових дитячих книг. В ігровій частині кімнати не засумуєш: тут і пірамідки, і головоломки, і ігровий килимок. Творча зона — для малих пацієнтів, які хочуть власноруч робити різні прикраси, ліпити, конструювати, малювати.

Одночасно в кімнаті можуть перебувати 20 — 25 дітей. Зазвичай зранку тут відбуватимуться уроки, а після обіду будуть гратися дошкільнята.

Допомогли з облаштуванням кімнати представники благодійного фонду “Відкриті очі” — вони зібрали 200 тисяч гривень, закупили меблі, іграшки, комп’ютери та книжки й безоплатно передали медзакладу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...