Мед Атлант

На Прикарпатті 1 січня відзначать 110 років Степана Бандери. ВІДЕО

У Старому Угринові та Івано-Франківську 1 січня відзначать 110 років Степана Бандери.

1 січня 2019 року в Івано-Франківську відбуватимуться загальноміські заходи з відзначення 110-ої річниці від дня народження українського політичного діяча, ідеолога Степана Бандери.

Згідно з п.1 рішенням Івано-Франківської міської ради від 15.02.2018 року № 4-18 затверджено перелік дат, пов’язаних з подіями національно-визвольної боротьби українського народу у ХХ столітті, на відзначення яких поруч з Державним Прапором України слід вивішувати революційний прапор ОУН (червоно-чорний прапор). Однією з таких дат є 1 січня – день народження Степана Бандери.

У зв’язку з цим, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради звернувся до підприємств, установ і організацій усіх форм власності, а також об’єднань громадян, що діють на території міста Івано-Франківська з рекомендацією організувати 1 січня 2019 року поруч з державними прапорами України – вивішування червоно-чорних прапорів на будівлях, та спорудах.

З програмою заходів можна ознайомитися на сайті.

У Старовому Угринові досі збереглася хата, де народився й провів дитинство Степан Бандера. Зі старого будинку вціліла тільки одна кімната.

Через те, що родина Степана Бандери була репресована, більшість речей, які належали родині, були знищені або втрачені. Вдалося знайти кілька оригінальних речей, які дійсно належали родині Бандер. Зокрема, дзеркало, – розповідає Ярослав Коретчук, директор музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери.

Поряд з хатою розташований музей, де зберігається посмертна маска Степана Бандери, особисті речі та світлини. Також у селі розташована символічна могила українського діяча: перед хатою встановили хрест, привезений із Мюнхена.

Детальніше в сюжеті “Канал 402”:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...