Мед Атлант

Готуємося до Святої Вечері: рецепти пампухів та узвару

Прикарпатським господиням на замітку рецепти пампухів та узвару, якими поділилося видання “Coffee & Milk”.

Рецепт пісних пампухів:

1 кг борошна;

50 г дріжджів;

0,5 склянки цукру;

200 г  варення чи маку для начинки.

1. Розчинити водою половину муки і дріжджів до однорідної маси до консистенції домашньої сметани. Поставити в тепло. Коли тісто підійде, замісити його, додаючи решту муки, сіль і цукор. Знову поставити в тепло.

2. Коли тісто підросте, візьміть частину тіста та розкачайте товщиною 1 см. До половини коржа склянкою позначте кола. В центрі кожного кола покладіть варення без сиропу, накрийте другою половиною коржа і склянкою виріжте пампушки. Складіть їх на посипану борошном дошку і накрийте. Так само зробіть пампушки з решти тіста і всі разом поставте у тепле місце, щоб підійшли.

3. Смажте пампушки в соняшниковій олії. Обережно, щоб жир не дуже кипів, тому що при швидкому смаженні пампушки всередині можуть залишитися сирими. Готові пампушки можна посипати цукровою пудрою. Подавати їх краще за все з узваром.

 Узвар із сухофруктів:

Сушені яблука – 100 г;

Сушені груші – 100 г;

Чорнослив – 100 г;

Родзинки – 50 г;

Мед – 3/4 стакана;

Вода – 5 л.

Сухофрукти перебираємо, промиваємо та заливаємо водою, додаємо мед. Всипаємо в каструлю родзинки, накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні протягом години. Готовий узвар настоюємо протягом 3-4 годин, потім охолоджуємо і подаємо на стіл.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...