Мед Атлант

У Стамбулі передано томос про автокефалію Православної Церкви України

У Стамбулі передано томос про автокефалію Православної Церкви України. Церемонія відбулася під час літургії у патріаршому храмі Святого Георгія в неділю, 6 січня.

Як раніше інформувало МІСТО, у Стамбулі підписали томос про автокефалію. Перед підписанням відбулася молитва українською мовою – усі присутні мали змогу прослухати тропар у виконанні делегації, єпископату і духовенства з України.

6 січня 2019 року після божественної літургії томос передадали предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію, пише МІСТО з посиланням на “Українську правду”.

Як після темряви нічної знову сходить сонце, так і нині давня несправедливість завдяки мудрості вашої всехсвятості та священного синоду матері-церкви усунута, а справедливість відновлена… За підтримки української держави і нашого президента розділення усунуті, а єднання відновлено, – сказав під час церемонії Епіфаній.

Він також звернувся до матері-церкви і всіх помісних церков з проханням молитися за мир в Україні.

Президент України назвав передачу томоса великою історичною справою.

Автокефальна Православна Церква України отримала Томос від Вселенського Патріарха!

Вітаю усіх небайдужих з постанням Автокефальної Православної Церкви України! Дякую кожному, хто невтомно працював над її становленням, творив єдність і відновлював справедливість. Ми виконали свій обов’язок перед минулими і наступними поколіннями, – зазначив Петро Порошенко.

Пряма трансляція від “Радіо Свобода”:

Головне фото: прес-служба Петра Порошенка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...