Мед Атлант

У Зарваниці помер священик з Івано-Франківщини

13 січня після тривалої хвороби відійшов у вічність священик Української греко-католицької церкви отець Василій Івасюк.

Народився священнослужитель 4 квітня 1944 року у селі Дора, Івано-Франківської області. Ієрейські свячення отримав від підпільного митрополита Володимира Стернюка, повідомляє духовний центр Зарваниця.

Першими парафіями, якими опікувався о. Василій в часі підпілля УГКЦ були село Доброполе Бучацького району, села Сапова та Котузів Теребовлянського району Тернопільської області.

Він був активним членом підпільної церкви та багато допомагав підпільним священикам та семінаристам. Пізніше служив на Івано-Франківщині. Останні роки життя о. Василій Івасюк провів у Зарваниці.

Це був добрий, жертовний та ревний священик підпільної УГКЦ,– сказав у проповіді архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

Він подякував ректору Марійського духовного центру о. м. Володимиру Фірману, о. Ярославу Новіцькому та с. Анісії за постійний догляд та опіку над отцем.

Як зазначив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк, це був син підпільної Української греко-католицької церкви, який любив вервицю і ревно служив своєму народові.

Ввечері, 13 січня, владика Теодор разом зі священиками відслужили священичий Чин Похорону у храмі-копії хатини Матері Божої. Після цього священики читали Євангеліє, брати-семінаристи молилися Псалтир.

14 січня відбулася заупокійна Свята Літургія.

Опісля домовину з покійним священики віднесли на місце останнього спочинку.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...