Мед Атлант

Перевезення пільгових категорій на Прикарпатті та Чернівецькій області обійшлося у 10 млн. грн.

В Івано-Франківській та Чернівецькій областях у 2018 році Укрзалізниця сумарно надала послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій на понад 10 млн. грн.

У 2018 році Львівській залізниці компенсували лише 17,4% від суми витрат на пільгові перевезення у приміському сполученні, повідомляють у прес-службі.

Впродовж 2018 року регіональна філія «Львівська залізниця» надала послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні на загальну суму понад 68 млн. 484 тис. грн. Тоді як органи державної влади та місцевого самоврядування у семи областях (Львівська, Тернопільська, Рівненська, Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська), які об’єднує залізниця, за рік компенсували магістралі лише 11 млн. 906 тис. грн., що становить 17,4% від фактично витраченої суми. Відтак, збитки Львівської залізниці у приміському сполученні лише за пільгові перевезення у 2018 році становлять понад 56,5 мільйона гривень.

У Чернівецькій та Івано-Франківській областях, де магістраль за 2018 рік сумарно надала послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій на понад 10 млн. грн., компенсували заледве 721 тис. грн. На Івано-Франківщині за звітний період залізничникам відшкодували 577 тис. грн., що становить 8,3% від фактично витраченої суми, у Чернівецькій області відповідно – 143,6 тис. грн. (4,1%).

У приміському сполученні на Львівщині за перевезення пасажирів пільгових категорій у 2018 році нараховано понад 27,1 млн. грн., тоді як за рік компенсовано близько 5 млн. грн. На Тернопільщині за звітний період Львівській магістралі компенсовано 1,627 млн. грн. за фактичної суми витрат у 12,183 млн. грн. На Рівненщині компенсовано 1,471 млн. грн. тоді як витрати залізниці на забезпечення перевезень пільгових категорій громадян у області становлять понад 7,9 млн. грн.

Понад 6 млн. грн. упродовж минулого року залізниця витратила на забезпечення пільгових приміських перевезень у Волинській області. При цьому за звітний період отримала 2 млн. грн. компенсації. Понад 4,7 млн. грн. Львівська залізниця витратила на пільгові перевезення у Закарпатській області, отримавши близько чверті компенсації від цієї суми.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...