Мед Атлант

“АТБ”: ціни низькі, бо система досконала

Фахівці поділилися досвідом, як зробити діяльність конкретної мережі прибутковою, при цьому пропонуючи клієнтам доступні та якісні товари. 

Підприємства торгівлі мають два шляхи розвитку бізнесу. Якщо уявити все у спрощеному вигляді, то, щоб заробити гривню на молоці, можна продати одну пляшку на гривню дорожче, ніж її купили,  або продати десять пляшок, збільшивши цінник кожної всього на десять копійок. Якщо є впевненість, що десять покупців придбають цей товар, то другий варіант досить цікавий.

Керівництво “АТБ” вибрало саме його, адже щодня по всій країні в магазинах цієї мережі купують продукти три з половиною мільйони українців. Безумовно, у цьому разі є сенс робити бізнес на товарообігу, а не на торговельній націнці. Ось одна з головних причин низьких цін у магазинах цієї мережі. Втім вона не єдина.

Наша мережа є національним українським дискаунтером, що заснований на європейському досвіді, використовує європейський підхід до контролю якості продукції та обслуговування покупців. Доступні ціни формують за рахунок мінімізації витрат, оптимізації бізнес-процесів, впровадження інноваційних технологій, удосконалення технологічних процесів тощо, – зазначає Наталія Шаповалова, заступник генерального директора ТОВ “АТБ-маркет”.

Насамперед, йдеться про найпотужнішу в країні логістичну систему. Автопарк, який обслуговує мережу, складається більш як з 600 власних транспортних засобів. Щомісяця вантажівки компанії проходять понад 5,2 мільйона кілометрів. Вони забезпечують рух товарів між 990 магазинами “АТБ” у 253 населених пунктах України, а також між розподільчими складами (включно з вісьмома мультитемпературними центрами класу А, які також належать компанії). Не дивно, що саме мінімізація витрат на логістику і рекламу товарів дозволяє домогтися такої вартості продукції, яка на 10–15% нижча за середньоринкову.

Також слід враховувати позицію виробника товарів. Він зацікавлений у співпраці з “АТБ”. Це, звісно, можна зрозуміти. Хто ж відмовиться від такого вигідного клієнта? Будь-який фахівець у сфері торгівлі для такого оптового закупника і ціну знизить, і якість під більш високі стандарти піджене, і погодиться на спільні дисконтні програми. Мережа “АТБ” постійно проводить різноманітні акції. Споживачі, які стежать за знижками і користуються бонусами, можуть істотно економити кошти сімейного бюджету, адже дисконт в “АТБ” може становити навіть 40%.

Багато товарів компанія виробляє сама –  це також дуже важливий чинник.

Загалом в асортименті наших магазинів представлено близько 800 найменувань продукції так званих власних торгових марок (ВТМ). Продукція ВТМ і товари власного імпорту формують ексклюзивний асортимент торговельної мережі “АТБ”. Ми пропонуємо покупцям якісну продукцію ВТМ за цінами до 30% нижчими від цін на аналогічну брендовану продукцію, –підкреслює  Наталія Шаповалова.

Ось, власне, перелік основних факторів, які дозволяють гарантувати доступні ціни в мережі “АТБ”. Але у цьому процесі питання якості товарів займає особливе місце. З таким товарообігом гарантувати безпеку і користь продуктів, з одного боку, набагато легше, оскільки продукти не залежуються на полицях цих маркетів, але з іншого – не так вже й просто, враховуючи обсяги діяльності мережі. “АТБ” впроваджує закордонний досвід і реалізує власні ноу-хау.

Наша торговельна мережа гарантує якість товарів. Це ціла система – від взаємодії з виробниками у власних розподільчих центрах, транспорту з необхідним температурним обладнанням до власних відділів якості, внутрішніх перевірок тощо, – підкреслює заступник генерального директора ТОВ “АТБ-маркет”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...