Мед Атлант

Рятувальники розповіли, як скупатися на Водохреще без надзвичайних ситуацій

Рятувальники розповіли, як купатися на Водохреще без надзвичайних ситуацій.

19 січня в Україні відзначається одне із найбільших церковних свят – Хрещення Господнє. У цей день жителі зазвичай йдуть на водойми аби пірнути в ополонку. Аби уникнути нещасних випадків, в Управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області нагадують основні правила безпеки під час купання в ополонці.

Неприпустимим є купання в необладнаних для цього місцях, без присутності представників Служби порятунку і медичних працівників, а також купання дітей без нагляду батьків чи дорослих. Категорично забороняється купання в крижаній воді під впливом алкоголю. У жодному разі не можна пірнати у воду, – заходити в ополонку необхідно повільно й обережно.

Зимове плавання протипоказане людям при гострих і хронічних захворюваннях. Перебувати у крижаній воді можна не більше 10 секунд – трьох занурень цілком достатньо. Після купання потрібно зігрітися – розтерти тіло рушником, швидко перевдягнутися в суху білизну і випити гарячого чаю, – зазначають у ДСНС.

Рятувальники закликають громадян відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Як купалися минулоріч у Франківську, пропонуємо подивитися на фото нижче.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...