Мед Атлант

Франківцям розповіли про впровадження Нової української школи у закладах освіти

Сьогодні, 22 січня, відбулася оперативна нарада в міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

На нараді розглядали питання “Про стан реалізації Концепції Нової Української Школи у закладах загальної середньої освіти”.

Ігор Максимчук, директор департаменту освіти та науки, розповів про концепцію Нової української школи та її впровадження у закладах освіти міста.

Основні завдання – підготувати вчителів для такої школи, створити новий освітній простір, привести у школи сучасні технології, організувати освіту для дітей з особливими потребами, каже Максимчук.

6325 учнів сіли за парти цього навчального року. З міського бюджету було виділено 24 млн. гривень.

Нова українська школа (НУШ) – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

НУШ – це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати цю школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння, – пояснено на сайті МОН.

Про ризики Нової української школи можна прочитати тут.

Із концепціями Нової української школи можна ознайомитися на сайті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...