Мед Атлант

Деякі села Прикарпаття можуть поринути у пітьму, – Зіновій Андрійович

Деякі села Івано-Франківськоі області можуть залишитися без зовнішнього освітлення.

Про це повідомив сьогодні, 23 січня, міський голова Надвірної Зіновій Андрійович на брифінгу очільників громад Прикарпаття, присвяченому проблемам місцевого самоврядування, зокрема на ринку електроенергії.

Якщо до 2014 року ринок електроенергії для зовнішнього освітлення працював більш-менш за понижуючими тарифами, то з 2015 року НКРЕКП, перейшов межу здорового глузду. Лобіюює тільки окремі бізнес-інтереси за рахунок суспільного добробуту під гаслом реформ, грабуючи пересічних українців задля збагачення олігархів, штампує антинародні та ганебні постанови. Згідно з ними піднімає вартість електроенергії, що чинить негативний вплив на розвиток громад, – зазначив міський голова Надвірної.

Також  відбулися збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Івано-Франкіського мрегіонального відділення Асоціації міст України.

Під час брифінгу міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наголосив:

З’являється чимало нових постанов і законів, які не сприяють розвитку місцевого самоврядування. Зокрема правила роздрібного ринку електричної енергї, затверджені постановою НКРЕКП, це очевидний удар по громадах, оскільки вони втратили можливість економити за рахунок нічного тарифу.

Також сільський голова Вовчинців розповів, чому вважає доцільним зберегти автономію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...