Мед Атлант

Деякі школи Івано-Франківська хочуть забезпечити тривожними кнопками

У деяких школах Івано-Франківська хочуть поставити тривожні кнопки, які дадуть можливість охоронній фірмі в разі небезпеки  оперативно виїхати та вирішити ситуацію.

Про це повідомили сьогодні, 25 січня, на прес-конференції охоронної фірми учасників бойових дій і міськради в особі міського голови про співробітництво та партнерство щодо забезпечення охорони навчальних закладів в Івано-Франківську.

Йдеться про те, що в місті створили охоронну фірму, в яку входять лише учасники АТО. Вони будуть дбати про безпеку навчальних закладів та в разі потреби допомагати вирішувати інциденти та складні ситуації.

Такий проект є вперше в освіті Івано-Франківська. Для старту обрали 15 шкіл мікрорайонів, де навчається більше 1000 дітей. У перспективі кількість шкіл буде збільшуватися.

В процес роботи охоронної фірми входитиме патрулювання два рази на день, профілактичні бесіди та нагляд за системою відооспостереження. Тривожна кнопка дасть можливість педагогам швидко зрегувати в разі загрози. Чергова оперативна група повинна з’явитися на місце події протягом 10-12 хв.

Ми вважаємо що безпека наших дітей в пріоритеті. У нас буде відео спостереження, патрулі два рази в день, профілактичні бесіди. Ми хочемо запобігти продажу алкоголю та наркотиків неповнолітнім. Також буде тривожна кнопка. В разі небезпеки працівники закладу зможуть її натиснути, хлопці в межах 10-12 хв. повинні приїхати, – розповів Василь Андріїв.

Нагадаємо, що  сьогодні у Надвірній попрощаються із учасником АТО Олегом Соловйовим.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...