Мед Атлант

На Прикарпатті до новоствореної Православної церкви України перейшли дві парафії МПЦ

В Івано-Франківській області 2 парафії перейшли до новоствореної Православної церкви України.

Інформацію про це повідомляє “24 канал”. В офіційних даних ПЦУ йдеться про те, що до новоствореної Православної церкви України перейшли майже півтори сотні парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату.

До новоствореної Православної церкви вже перейшов Миколаєво-Успенський собор у Коломиї.

Також до складу ПЦУ увійшли 146 парафіяльних храмів. Найбільше з них перейшли до Помісної церкви у Вінницькій області, де про вихід з Московського патріархату оголосило вже 32 парафії.

У Хмельницькій області таких храмів 23, у Волинській – 22, на Львівщині – 10, у Черкаській – 9, на Тернопільщині та Житомирщині по 8, а на Чернівеччині та Рівненщині по 7 парафій.

До новоствореної церкви вже приєдналися 4 парафії у Київській області, 3 в Одеській та по 2 у Чернігівській, Дніпропетровській, Закарпатській областях та у Києві.

До ПЦУ перейшли також по одній громаді у Запорізькій, Миколаївській та Кіровоградській областях.

Наразі Православна церква України має близько 7 тисяч парафій. Водночас, УПЦ Московського патріархату налічує понад 12 тисяч офіційно зареєстрованих парафій в Україні, проте реальна їх кількість є меншою, і сягає близько 10 тисяч.

17 січня Верховна Рада схвалила зміни до закону “Про свободу совісті та релігійних організацій”, у якому прописані механізми переходу релігійних громад до інших парафій.

Зокрема, парафія на власний розсуд приймає нових та виключає існуючих членів громади у порядку, встановленому її статутом (положенням). Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюють на загальних зборах релігійної громади. Якщо релігійна організація вирішує змінити підлеглість, вона повинна повідомити про це до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії.

Нагадаємо, В одному із сіл на Богородчанщині продовжується боротьба за церкву. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...