Мед Атлант

Вирубка лісу в одному з сіл на Богородчанщині є цілком законною

Як раніше повідомляло МІСТО, 26 січня у фейсбук спільноті Сергій Матищак повідомив про «масову вирубку» у селі Яблунька Богородчанського району.

З цього приводу чоловік закликав усіх місцевих селян долучитися до мітингу в понеділок 28 січня о 10:00 в центрі села.

Цього ж дня справді на місце зустрічі прийшло понад десяток людей. Правда, це були жителі сусідніх сіл. З мітингувальниками зустрілися голова профкому ДП «Солотвинський лісгосп» Богдан Гладиш та головний лісничий Яблунського лісництва Юрій Іванишин, – повідомляють на сторінці Франківського лісового господарства.

Лісівники повідомили людям, що на місці, про яке повідомив Сергій Матищак ведеться рубка рідколісся, виписана (призначена) згідно з витягом Львівської державної лісовпорядної експедиції.

Лісорубний квиток №5 від 02 січня 2019 року. Квартал 15 вид.4 площа 1,9 га. Згідно з відводом виписано 76 м3 ділової деревини та 60 м3 дров. Склад до рубки 8Яле2Яцб+Ос, – йдеться у документі.

Таксова вартість деревини заготовленої на даній ділянці становить 12 529 грн і буде перерахована у місцевий бюджет – Яблунську сільську раду.

Загалом у 2018 році до місцевого бюджету с. Яблунька ДП «Солотвинський лісгосп» сплатив 13 600 грн і заготовив 490 куб. м деревини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...