Мед Атлант

У Франківську святкують 100-річчя від дня народження Іри Маланюк

Сьогодні, 29 січня, у Івано-Франківській обласній філармонії відбулась прес-конференція присвячена 100-річчю від дня народження Іри Маланюк.

Вона була солісткою оперних театрів Львова, Граца, Цюриха, Мюнхена та Відня. З великим успіхом вона виступала на сценах оперних театрів Італії, Франції, Великої Британії, Іспанії, Аргентини та інших країн.

Сьогодні на конференції були присутні люди, які були знайомі із співачкою. Богдан Котюк – який активно сприяв, аби книга Іри Маланюк “Голос серця” вийшла в світ українською мовою та Стефанія Стефанівна Павлишин, яка присвятила книгу “Історія однієї кар’єри” співачці, яку написала за два тижні.

Вам потрібно ще створити музей Іри Маланюк. Щоб всі охочі могли не тільки бачити, але й чути її творчість. Щоб лунав її голос, – зауважила Стефанія Павлишин.

На зустрічі також були присутні директор Львівського музичного музею ім. Соломії Крушельницької Галина Тихобаєва та доктор мистецтвознавства ПНУ ім. В. Стефаника Ганна Карась.

Іра Маланюк перевершила навіть Соломію Крушельницьку у кількості виконаних опер. Ці дві жінки були успішними у своїй майстерності, – наголосила Галина Тихобаєва.

На конференції були присутні і родичі співачки – Віра Білевич та Борис Монібович.  Вони приїхали зі Львова.

Продовженням буде святковий концерт під назвою «Я – українка з Галичини», який розпочнеться о 18:30 годин.

Нагадаємо, що Івано-Франківська обласна філармонія отримала ім’я Ірини Маланюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...