Мед Атлант

Через прогнозоване потепління можливе ускладнення дорожнього руху

Через потепління, яке синоптики прогнозують на найближчу декаду, можливі ускладнення дорожнього руху.

Складність полягає в тому, що перехід через нульову позначку температури може викликати ожеледицю на дорогах. А підмерзання дорожнього полотна – спричинити слизькість. Про це повідомляють на сторінці Служби автомобільних доріг у Івано-Франківській області.

Така ситуація склалася 30-31 січня у Верховинському районі, де при незначному морозі випав дощ. Мокре дорожнє полотно одразу примерзло, і автодорожні підприємства, що відповідають за експлуатаційне утримання доріг державного значення, задіяли техніку для ліквідації слизькості.

Станом на 31 січня всі дороги державного значення Івано-Франківської області – в проїзному стані, здебільшого – чорні, без снігового покриття, крім ділянок регіональних доріг Р-21 Долина – Хуст та Р-62 Криворівня – Чернівці.

Для забезпечення заходів із безпеки руху протягом доби задіяно 17 механізмів, 29 перебували в режимі чергування, 34 працівників, 60 – у режимі чергування. Для ліквідації слизькості на автошляхах використано 29 т солі та 125 т піщано-сольової суміші.

Упродовж доби – мінлива погода, туман, можливий дрібний дощ із переходом у високогір’ї в сніг. Температура повітря вдень – до 2º тепла. У високогір’ї Карпат -1 º, можливе посилення вітру.

Служба автомобільних доріг Івано-Франківської області закликає водіїв дотримуватися Правил дорожнього руху, щоб не наражати на небезпеку себе та своїх пасажирів, а також інших учасників дорожнього руху. Бути особливо уважними під час обгонів, не виїжджати на зустрічну смугу руху.

У темну пору доби та під час туману, незалежно від ступеня освітлення дороги, на транспортному засобі, що рухається, повинні бути ввімкнені такі світлові пристрої:
a) на всіх механічних транспортних засобах — фари ближнього (дальнього) світла;
б) на мопедах (велосипедах) і гужових возах (санях) — фари або ліхтарі;
в) на причепах та транспортних засобах, що буксируються, — габаритні ліхтарі.
Примітка. В умовах недостатньої видимості на механічних транспортних засобах дозволяється замість фар ближнього (дальнього) світла ввімкнути протитуманні фари. (Правила дорожнього руху).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...