Мед Атлант

Полоненому моряку, батьки якого із Прикарпаття, потрібна кваліфікована допомога лікарів

Український моряк Андрій Ейдер потребує комплексної діагностики.

Наразі він перебуває у полоні у Москві. Його необхідно якнайшвидше перевести до медичного закладу високої кваліфікації для подальшого лікування. Про це йдеться у висновку українського МОЗ на запит адвоката військовополоненого, який отримала ТСН.

Українські медики, вивчивши надані російською стороною медичні висновки, а також інформацію, отриману шляхом опитування хлопця, дійшли попереднього висновку про наступні діагнози.

Андрій отримав осколкове поранення правої кисті, осколкові поранення правого стегна, осколкове поранення і забиття лівого колінного суглоба, чужорідне тіло в нижній третині лівого стегна. Частково втрачена функція правої та лівої нижньої кінцівки. Виходячи з даних, отриманих консулом, розмір ран нижніх кінцівок 3-4 см.По симптоматиці його стан після поранення відповідає контузії легко-середнього ступеню тяжкості і двобічної акубаротравми з розвитком на даний момент стійкого постконтузійного синдрому.

Медики МОЗу зазначають, щ о хлопцю потрібна кваліфікована допомога медиків та комплексна діагностика. Але ці дії неможливо провести в межах СІЗО і пропонують виконати зазначений комплекс дій у лікарнях МОЗ чи Міноборони України.

Також зазначається, якщо Ейдера неможливо доправити в Україну, та таке високотехнологічне лікування можливе у московському Інституті Скліфосовського або аналогічних закладах на території РФ.

Нагадаємо, що суд над полоненими моряками розпочнеться не раніше, ніж через рік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...