Мед Атлант

Працівники “Муніципальної варти” взяли участь в зимових навчально-тренувальних зборах на Верховинщині

В період з 28 по 30 січня на Верховинщині на базі 4–ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС в області було проведено зимові навчально-тренувальні збори.

В навчаннях взяли участь рятувальники Явірницького, Верховинського та Косівського пошуково-рятувальних відділень, а також працівники КП «Муніципальна варта» і волонтери Ture Komanda та Мальтійської служби допомоги.

Основна частина навчань відбулась в селищі Верховина в приміщенні Верховинської районної лікарні. Впродовж двох днів учасники зборів проводили теоретичні та практичні навчання з медицини – надання першої домедичної допомоги потерпілим.

Наступним етапом навчань було практичне відпрацювання набутих знань та навичок. Курс сніголавинних навчань провели на полонині Смотрич поблизу села Дземброня Верховинського району. Ці навчання складалися з 3-ох етапів: визначення ступенів лавинної небезпеки за допомогою тесту на компресію і зондування снігового профілю, пошук людей в лавині за допомогою лавинних біперів та лавинних щупів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...