Мед Атлант

У Франківську відзначили 90-ту річницю створення ОУН

Сьогодні, 31 січня в Івано-Франківську відзначили 90-ту річницю створення ОУН.

Саме на ідейних засадах Організації українських націоналістів сьогодні діють багато громадських та політичних сил.

Цей захід проводиться для того, щоб водночас згадати минуле, поговорити про сьогодення та віддати належну шану тим особам, які приклали активних зусиль до створення Організації українських націоналістів, – розповідає Ярослав Коричук, директор музею визвольної боротьби.

Свого часу Організація відіграла колосальну роль у боротьбі за створення української незалежності. Також Організація виступила засновником Української повстанської армії у 1942 році.

В сьогоденні, коли ми вже маємо українську державність, ми повинні віддати належне тим постатям, які віддали все, в тому числі й найбільшу цінність – своє життя, щоб Україна постала на карті світу, – додає Коричук.

Позиція сучасних націоналістів залишається такою ж, як і 90 років тому.

Українські націоналісти завжди стають в перші лави охоронців нашої незалежності. Багато добровольців, які пішли на українсько-російську війну, були саме представниками націоналістичного руху. В такі важкі моменти завжди знаходиться місце для справжніх героїв. Колись це були Коновалець, Бандера та Шухевич. Зараз зростає покоління нових героїв готових взяти на себе відповідальність та боронити рідні землі, – коментує керівник Івано-Франківського обласного осередку Всеукраїнської кампанії “Пам’ять нації” Лев Давибіда.

Старші покоління це люди, з яких потрібно брати приклад, це наше натхнення та приклад мужності, який варто пам’ятати.

Мій батько провів 15 років у засланні. Хоча нам, своїм дітям, він мало розповідав про ті страшні часи, але це дало свій відбиток на наше виховання. Його патріотичні погляди проявлялися у відношенні до життя, правди, влади, любові до краю. Він привив нам зацікавленість до рідної землі, до нашої історії, – розповідає дочка героя ОУН Ірина Ганущак.

Також на заході був присутній мер міста Руслан Марцінків.

Україна була, є і буде великою державою. Багато наших побратимів у боротьбі за Украну відійшли у вічність. Ми повинні про це пам’ятати та шанувати їхню пам’ять, – коментує мер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...