Мед Атлант

Із сокирою та лопатою: у Богородчанщині триває боротьба за Домініканський костел. ФОТО

На Богородчанщині триває боротьба за Домініканський костел. Сьогодні, 1 лютого, священик Московського патріахату прийшов відстоювати храм з сокирою, ломом та лопатою.

Про ситуацію щодо Домініканського костелу на Богородчанщині повідомив у соцмережі депутат Святослав Никорович. Храм мали повернути громаді, однак священик Московського патріархату, який не згоден із рішенням, збирав протестувальників.

Друзі! Напружена ситуація біля Домініканського костелу. Його мали повернути у власність громади, однак збираються люди. Кому небайдужа доля собору не на словах, а на ділі, підходьте до храму, щоб не допустити провокацій та конфліктів, – зазначив у дописі Святослав Никорович.

Святослав Никорович повідомив МІСТУ деталі інциденту. Як з’ясувалося районна рада законно повернула у свою власність Домініканський костел. З Московським патріархатом договір був розірвано, проте МП не відступає.  1 лютого священик МП вирішив зібрати людей біля храму, ймовірно для провокацій. У нього були з собою сокира, лом та лопата. Ці речі у священика вилучив церковний брат.

Зараз церква опечатана, оскільки проводиться слідство. Є загроза втрата пам’ятки 17 століття, оскільки костел руйнується.

Фото Святослава Никоровича.

Нагадаємо, що ПЦУ чи УПЦ МП: за що боряться віряни в одному з сіл на Богородчанщині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...