Мед Атлант

У тролейбусах Франківська запустили безконтактну систему оплати. ФОТО / ВІДЕО

З 1 лютого у тролейбусах Івано-Франківська можна оплачувати проїзд безконтактною банківською карткою.

 У тролейбусах “МАН” з 1 лютого можна оплачувати проїзд за допомогою безконтактної банківської картки чи будь якого NFC-пристою з функціює безконтакних платежів – смартфона з ApplePay чи G Pay. Проект – спільне рішення від Visa та Ощадбанку.

Ми починаємо пілотний проект щодо прийому банківських карт, а також безготівкої оплати через пристрої NFC в частині тролейбусів Івано-Франківська. Цей проект ми почали реалізовувати кілька місяців тому, підписали меморандум з компанією Visa, – розповів Віталій Голутяк.

З лютого транспортні засоби будуть обладнувати цими присторями. У подальшом укількість техніки, яка буде обладнана валідаторами, буде збільшуватися.

 Ми послідовно робимо кроки для впровадження електронного квитка. Також я домовилася з приватними перевізниками, вони теж перейдуть на електронний квиток. Із завтрашнього дня  (1 лютого – ред.) кожен франківець зможе оплатити проїзд банківською карткою у тролейбусах “МАН”, – зазначив Руслан Марцінків.

IMG_0255

Євген Лісняк, старший директор зі стратегічних партнерств у країнах СНД та Північно- Східної Європи Європи компанії Visa, підкреслив, що встановлення такої послуги є рекордом.

Особливістю цього проекту є рішення міста одразу іти шляхом максимізації системи щодо облаштування всіх входів стаціонарними валідаторами. Це наш внесок у систему безготівкої прозорої економіки міста, – розповів пан Євген.

Як система працюватиме? Банківську картку можна “зашити” у телефон, при оплаті її слід прикласти до екрану термінала. Таким чином, пройде зняття коштів з картки. Можна таким способом оплатити проїзд і через  ApplePay.

Станціонарні валідатори налаштовуватимуть впродовж лютого. Оплата проводитиметься так: банківську картку слід приставити до валідатора, зелена галочка – оплачено.

Євген Лісняк також розповів, що у Франківську будуть реалізовувати мобільний додаток, де буде видно всі поїздки, що були оплачені банківською карткою, а ткож проїзного.

Детальніше в сюжеті “МІСТА”:

Нагадаємо, що у Франківську затвердили вигляд транспортної картки. Таку ж транспортну картку матимуть школярі міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...