Мед Атлант

На Вічевому майдані у Франківську облаштували повстанську кухню. ФОТО

Сьогодні, 3 лютого, на Вічевому майдані в Івано-Франківську облаштували повстанську кухню.

Захід відбувається у рамках відзначення у Франківську 90-ї річниці створення ОУН. На акції продемонстровані часи розквіту УПА, коли упівці могли виступати великою потугою проти ворога.

Цією акцією ми хочемо показати момент приготування їжі, споживання. Пригостити й нагадати мешканцям міста й гостям про те, в яких умовах виборювалася свобода України 90 років тому, коли утворилася ОУН, і пізніше – у часи УПА, – розповідає Лев Давибіда.

Нагадаємо, що вчора, 2 лютого, в Івано-Франківську відзначили 90-ту річницю створення ОУН. Активісти біля пам’ятника Степана Бандери виклали абревіатуру ОУН та цифру 90 зі свічок.

Також 2 лютого у місті презентували книгу про героїв-повстанців окупаційних режимів. У книзі зібрані нариси про нескорених, мужніх, самовідданих борців-патріотів, наших земляків, створені на основі розповідей їх родичів, спогадів старожилів та свідків тих подій, а також власних досліджень самих авторів цієї книги. В книзі є світлини, подані з родинних альбомів.

ОУН (Організація українських націоналістів) була створена в 1929 році. Протягом 28 січня по 3 лютого відбувся перший конгрес українських націоналістів у Відні, на якому і було створено об’єднання. Тому саме в ці дні організовують ряд заходів, щоб відзначити визначну подію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...