Мед Атлант

Патрульні Франківщини самі миють службові автомобілі попри те, що управління закуповує послуги мийки

Поліцейські управління патрульної поліції Івано-Франківської області самі миють службові автомобілі. Попри те, що їхнє управління закуповує послуги мийки й чистки машин.

Через це вони звернулися з рапортом у Київ до начальника Департаменту патрульної поліції України Євгенія Жукова. Та наразі безрезультатно. А патрульні, які поставили підписи під рапортом, тепер скаржаться на тиск.  Інформацію про це пише МІСТО з посиланням на “Слідство.Інфо”.

Упродовж двох років патрульні Івано-Франківщини кожної нічної зміни власноруч миють машини на території управління. Натомість керівник управління Олег Костенко відповів Слідству.Інфо, що договори на мийку машин є, але “не показуються перед особовим складом”. Розповідати більше він відмовився.

Від 2017 року Управління патрульної поліції Івано-Франківської області закуповує послуги мийки та чистки салонів службових автомобілів у приватного підприємця Володимира Тучака. Виконувати роботи мав приватний підприємець Володимир Тучак, який працює керівником відділу запчастин у фірмі “Класик-Авто”. Саме ця компанія фактично надавала послуги на замовлення.

“Класик Авто” володіє Василь Угренюк — депутат Вовчинецької сільської ради, він також є власником іще кількох компаній в Івано-Франківську.

Тендер по хімчистці салонів патрульних автомобілів проходив 2017 року, вартість послуг — 31 тисяча гривень. А торік підприємець Тучак повинен був надати такі послуги управлінню поліції на 81 тисяч гривень. Єдиним конкурентом Тучака на тендері була “Класик Авто”, де, власне, він і працює. І така ситуація складається не вперше.

Івано-франківські патрульні поскаржилися на свого керівника Олега Костенка, звернувшись до головного патрульного України Євгенія Жукова. Під рапортом підписалося 44 поліцейських. Вони не знали про закуплені послуги мийки й хімчистки автомобілів, тому робили це самотужки. Ба більше, у 2015 році згідно з рапортом поліцейських, для чистки салонів патрульних автівок кожен з них навіть здав кошти на покупку пилососа Karcher. Патрульні заявляють, що жодну службову машину жодного разу не мили на мийці “Класик-Авто”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...