Мед Атлант

Головний комунальник міста розповів про ремонт моста на Пасічну. ВІДЕО

Ямковий ремонт моста у Пасічній, котрий провели 2 лютого, викликав чимало емоцій у мешканців міста та області. Мешканців обурювали великі ями, тріщині в мості, машини через це ламаються. Михайло Смушак розповів деталі ремонту моста на Пасічну, а також про те, коли франківцям чекати капремонту.

Речник патрульної поліції Івано-Фракнівщини Микола Гурак повідомив про те, що від початку року на мості трапилися шість ДТП. Причиною цього стали ями, вибоїни, люки, що просіли.

Микола Вітенко, перший заступник міського голови Івано-Франківська, повідомив про те, що ремонт моста розпочнуть наступного року. Пора року не дозволяє роботи іншого ремонту, окрім ремонту методом холодного асфальту.

Михайло Смушак, директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, розповів, що станом на 2 лютого провести капітальний чи поточний ремонт з дотримання всіх технологій практично неможливо.

 Технологія холодного асфальту передбачає ремонт на два-три місяці. Чому ми робимо його саме таким чином? Тому що на мості утворилося багато ям, що заважають безпечному проїзду. Необхідно залатати, зробити тимчасовий захист. Те саме, як ми йдемо до стоматолога, і він ставить тимчасову пломбу на два-три дні, – зазначив пан Михайло.

Можливість капремонту моста буде тоді, коли оформлять відповідну проектно-кошторисну документацію, другий фактор – це відповідні кошти, що будуть виділені на такий ремонт. Наразі немає ні коштів, ні документації.

За словами головного комунальника міста, якщо трапиться повінь, міст на Пасічну її не переживе.

Слід думати про те, що у 2020 році ми зобов’язані зробити капітальний ремонт цього моста. Цей ремонт повинен передбачати кілька етапів. Перший – ремонт несучих конструкцій.

Міст на Пасічну будувався ще в 70-і роки минулого століття та має погану конструкцію. З тих часів міст не ремонтувався. Окрім того, він був розрахований на обсолютно інший трафік автомобілів.

Михайло Смушак також дав оцінку виконаним роботам на мості.

У тих умовах, в яких вони працювали, робітники іншого зробити не могли. Зараз є дуже багато скарг на дороги міста. Зараз, у цей час, у лютому місяці, капітальний реомнт неможливий і недоцільний. Такі роботи потрібно робити тоді, коли на це є відповідні погодні умови й готові проекти, – коментує Михайло Смушак.

Детальніше у програмі “UA: Карпати”:

Тема дня. Чи доживе старий міст до нового?

Ямковий ремонт моста у Пасічній, котрий провели 2 лютого, викликав чимало емоцій у мешканців міста та області. Чи безпечно зараз їздити на цьому відрізку дороги, та чи дочекаються франківці капітального ремонту? У студії: Mykhailo Smushak – директор міського Департаменту житлово-комунальної політики та благоустрою.Телефон прямого ефіру: 067 550 20 50#Муніципальнадорожнакомпанія, #містнаПасічну

Опубліковано UA: Карпати Вівторок, 5 лютого 2019 р.

Головне фото: телеграм-чат IF INFO.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...