Мед Атлант

Домініканський костел у Богородчанах передали селищній раді

Учора, 10 лютого, у Богородчанах провели громадські слухання, під час яких передали комплекс Домініканського римо-католицького костелу у спільну комунальну власність територіальної громади селища Богородчан.

Напевно, в Богородчанах в недільний вечір 10 лютого не було жодної родини, в якій би не обговорювалась непересічна подія – громадські слухання жителів міста, присвячених питанню охорони і збереженню пам’ятки архітектури національного значення Домініканського костелу. А що ця подія є дуже актуальною і важливою для громади, богородчанці підтвердили своєю явкою. Такої кількості людей, які прийшли на громадські слухання, Богородчани ще не знали, – повідомляє громадська активістка Ольга Корній-Чоп’як. 


Усі учасники слухань, за винятком 41 особи, що утримались, проголосували за передачу костелу у муніципальну власність і заборону передавати його у використання будь-якій релігійній громаді. Жінка назвала це
 перемогою і виявом зрілості громади.

Виявляється, що костел, ця мовчазна, велична, зранена споруда працює, бо навколо неї згуртувалася громада, – пише активістка.

Опубліковано Типові Богородчани Неділя, 10 лютого 2019 р.

Відео із групи Типові Богородчани.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...