Мед Атлант

В Старих Кривотулах встановлять світлофор та освітлення на пішохідних переходах – САД

Як раніше повідомляло МІСТО, сьогодні, 11 лютого в селі Старі Кривотули Тисменицького району мешканці блокували дорогу.

11 лютого відбулася зустріч керівництва САД у Івано-Франківській області із мешканцями села Старі Кривотули Тисменицького району, на якій обговорили питання щодо здійснення заходів із безпеки руху на дорозі Н-10 Стрий – Мамалига.

Тривогу викликає велика кількість дорожньо-транспортних пригод, що трапляються на цій дорозі в межах села. Дорожнє полотно тут відновлене. Автомобілі мчаться через село, іноді удвічі й більше перевищуючи допустиму для меж населеного пункту швидкість (50 км), – повідомляє Служба автомобільних доріг.

Згідно паспорту на дорогу Н-10, в межах села Старі Кривотули не передбачено світлофору. Враховуючи кількість ДТП на цій ділянці, Служба автомобільних доріг внесла до діючого пілотного проекту влаштування в селі світлофорного об’єкту та освітлення пішохідних переходів. Передбачено також облаштування додаткової автобусної зупинки та ремонт діючих. Будуть продовжені роботи із поточного середнього ремонту, а зокрема влаштування з’їздів-виїздів із сільських вулиць та укріплення узбіч.

В прес-службі поліції повідомили, що блокаду відтерміновано до 3 березня. Мешканці очікують встановлення світлофору у цей період.

Тривожна ситуація із перевищенням швидкості руху на дорогах – не тільки в Старих Кривотулах. Лише від початку року на автошляхах державного значення Івано-Франківської області загинуло і травмувалося понад десяток осіб. Більшість ДТП сталася через необачність водіїв, недотримання Правил дорожнього руху, а зокрема – перевищення швидкості та під час маневрування.

Згідно пілотного проекту, що охоплює, крім Івано-Франківської, Львівську, Миколаївську, Херсонську та Хмельницьку області, цьогоріч на Прикарпатті передбачено встановлення 29 нових світлофорів із використанням сучасного інтелектуального обладнання, зі влаштуванням освітлення на пішохідних переходах та аварійно небезпечних ділянках. Фінансування – грантові кошти Євросоюзу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...