Мед Атлант

Уляні Супрун повернули повноваження

Окружний адміністративний суд Києва скасував попереднє рішення, яке забороняло Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Рішення суддя Сергія Каракашьян оголосив сьогодні, 14 лютого.

Інформацію щодо повернення повноважень Уляні Супрун пише МІСТО з посиланням на “Українську правду”.

Суддя під час оголошення вироку зазначив, що Супрун і її захист під час суду не надала доказів про наявність чи відсутність у неї іноземного громадянства, а оперували тим, що її підтримує Уряд, Президент.

Суд ухвалив в задоволенні клопотань представників Кабінету міністрів та Супрун Уляни про скасування заходів забезпечення позову відмовити. Скасувати з власної ініціативи заходи забезпечення адміністративного позову вжиті ухвалою Окружного адміністративного суду 5 лютого 2019 року, – сказав суддя.

Зазначимо, що 13 лютого, Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє в.о. міністру охорони здоров’я  Уляні Супрун виконувати обов’язки Міністра охорони здоров’я України, повідомлено на сайті МОЗ.

Цей крок Кабінету Міністрів України є відповіддю на те, що робота МОЗ України була заблокована рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва. Розпорядження Уряду дозволяє затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні “Охматдит” та закупівлю обладнання та інші рішення, що потребують негайного затвердження.

Це розпорядження є консолідованим рішенням, що дозволяє розблокувати найбільш критичні питання роботи МОЗ України. Це винятковий крок Уряду у відповідь на обмеження роботи Міністерства рішенням Окружного адміністративного суду Києва. Завтра невідкладно підпишу розподіл вакцин і ліків у регіони, відправлення у закордонні клініки 44 українців, продовження будівництва НДСЛ “ОХМАТДИТ” та інші рішення, що потребують негайного затвердження, – зазначила Уляна Супрун у Фейсбуці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...