Мед Атлант

На Прикарпатті аграрії продали тільки 20% продукції через нестачу зерновозів

Сьогодні, 15 лютого, на 27-й сесії обласної ради сьомого демократичного скликання схвалили звернення обласної ради до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, Міністра інфраструктури України В. Омеляна та голови правління АТ “Укрзалізниця” Є. Кравцова щодо врегулювання організації вантажних залізничних перевезень сільськогосподарської продукції АТ “Укрзалізниця” та перспективи розвитку станцій на території Івано-Франківської області

За чотири місяці до жнив 2019 року десятки тисяч тон зерна очікують відвантаження. Внаслідок управлінської діяльності АТ “Укрзалізниця” окремі господарства Івано-Франківщини опинилися в форс-мажорних обставинах, оскільки продали тільки 20 відсотків урожаю, причому за демпінговими цінами, та понесли величезні матеріальні збитки через вчасно невиконані податкові та договірні зобов’язання, зірвані виплати банківських кредитів, а також через відсутність обігових коштів для ведення весняно-польових робіт, – йдеться у тексті звернення.

Також під час розгляду питання повідомили, що незважаючи на постійні замовлення вагонів під завантаження зернових, у четвертому кварталі 2018 року АТ “Укрзалізниця” подало тільки 147 одиниць, що становить 7 відсотків від необхідності, або 1,5 вагона на добу по станції “Городенка-завод”, перетворюючи її у нерентабельну.

Депутати обласної ради проголосували за проект рішення, яке включає це звернення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...