Мед Атлант

Укрпошта надсилатиме монетизовані субсидії упродовж весни цього року

Упродовж березня–травня 2019 року Укрпошта доставлятиме отримувачам монетизовані субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Інформацію про це повідомляє прес-служба “Укрпошти”.

Укрпошта доставить кожному отримувачу (близько 4 млн громадян) персональне повідомлення про розмір субсидії, за що призначена субсидія і як її отримати грошовими коштами.

Також компанія доставлятиме протягом дії пілоту субсидії тим пенсіонерам, які отримують пенсії через Укрпошту (близько 1,1 млн клієнтів) та буде максимально сприяти своєчасному отриманню платежів за надані комунальні послуги. Наразі триває процес підписання необхідних угод з Пенсійним Фондом України.

Усі пенсіонери, яких обслуговує Укрпошта, отримуватимуть субсидії готівкою через листонош у день одержання пенсії. Таким чином, вони матимуть змогу не витрачати додатковий час на відвідування поштового відділення і вчасно сплатити комунальні послуги, використавши субсидію за призначенням.

Жодних змін або незручностей клієнти не відчують. Навпаки, ми сподіваємось, що завдяки новій системі монетизації субсидій наші клієнти зможуть отримати додаткові кошти на власні витрати, контролюючи споживання енергії. З огляду на організацію процесу видачі субсидій – він максимально простий та зручний для клієнтів: пенсіонеру необхідно буде розписатися замість однієї відомості у двох, – зазначив генеральний директор АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський.

Зазначимо, що в Україні дали “зелене світло” на виплату субсидій “живими грошима”. Вже в березні замість відтуальних субсидій люди отрмають реальні кошти для сплати комунальних послуг, а все, що зекономлять, зможуть витрачати на власний розсуд.

Аби отримати реальні гроші у вигляді субсидій людині необхідно буде відкрити рахунок в “Ощадбанку” або написати заяву до “Укрпошти”. Спочатку гроші виплатять не всім, а лише тим, хто отримав право на субсидію торік. Але якщо їх витратити не за призначенням, а заборгувати за комуналку, то субсидію заберуть.”Живі гроші” на субсидії уряд почне платити в березні-квітні.

Ті, хто звернеться за субсидією цього року, отримають її безготівкою.

Два варіанти отримання субсидій (готівкою та безготівкою) до травня дадуть проаналізувати, який з них більш ефективний. Остаточну монетизацію планують завершити в жовтні цього року.

Нагадаємо, Уряд розпочав монетизацію субсидій з 1 січня 2019 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...