Мед Атлант

У мережі з’явилася інтерактивна мапа, де позначені місця прийому у Франківську сміттєвих відходів

У мережі опублікували інтерактивну мапу, де позначені місця прийому сміттєвих відходів.

Інформацію про це повідомив у Facebook Руслан Марцінків.

Карта розміщена на сайті “Велика епоха”. До слова, це багатомовне ЗМІ в друкованій та електронній версіях. За останні 12 років видання відкрило регіональні редакції в 35 країнах. Газети видаються в містах Європи, Азії, Австралії, Північної та Південної Америки.

На карті можна переглянути пункти прийому батарейок, електронних відходів, ламп, що містять ртуть, макулатури, металобрухту, пластикових кришечок, скла.

Карту можна переглянути тут.

Окрім карти, на сайті можна знайти корисну інформацію про сортуваня сміття. Зокрема, поміщена й інфографіка терміну розкладання відходів.

Інфографіка: Євген Довбуш.

Указали тут і про ступінь шкідливості відходів.

Інфографіка: Євген Довбуш.

Терміни розкладання органічних відходів мінімальні, але, накопичуючись на міських полігонах, вони створюють неприємний запах і приваблюють комах і гризунів, які розносять різні інфекційні захворювання. У той же час, вважається, що газ метан, який виділяється органічними відходами на звалищі, сприяє глобальному потеплінню. Одними з найбільш небезпечних відходів є батарейки та енергоощадні лампи, що містять ртуть. Одна батарейка, як вважається, забруднює 20 метрів площі або 400 літрів води, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Франківську на Каскаді встановлять контейнери для роздільного збору сміття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...