Мед Атлант

Крали, а потім продавали: на Івано-Франківщині викрили групу осіб, які незаконно продавали крадену нафту. ФОТО

На Прикарпатті викрили групу осіб, які крали нафту, переробляли її та збували у вигляді пального.

Прокуратура Івано-Франківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 204 («Незаконне виготовлення, зберігання, збут…”), ч. 3 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч. 4 ст. 185 («Крадіжка») КК України.

Впродовж 2018-2019 років група осіб вчинила крадіжку вуглеводневої сировини шляхом незаконного врізання в основні трубопровідні системи та нафтозбірники ПАТ «Укрнафта».  Також незаконно зберігали з метою збуту, транспортували з цією метою та збували незаконно виготовлені підакцизні товари у вигляді пального, сировину для якого отримали шляхом викрадення з трубопровідних систем.

Під час проведення санкціонованих обшуків на території Івано-Франківської, Львівської, Черкаської, Полтавської областей вилучено понад 250 тонн нафти та нафтопродуктів незаконного походження, обладнання для перекачування, зберігання, підігріву та переробкинафти, а також транспортні засоби, за допомогою яких здійснювалось їх перевезення.

В ході проведення досудового розслідування слідчими ДФС затримано 3 осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 204, ч. 4 ст. 185 КК України.

Вказаним особам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, що на Прикарпатті викрили підпільний цех, де виробляли фальсифікований алкоголь.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...