Мед Атлант

Без неприємних сюрпризів: з 2021 року безвізові подорожі до ЄС стануть більш прогнозованими

ЕС нарешті впроваджує глобальну електронну систему безпеки, яка дозволятиме попередню онлайн реєстрацію громадян, які планують відвідати ЄС за умовами безвізового режиму.

Нововведення торкнеться громадян всіх країн світу, які мають безвіз з ЄС, включаючи США, Канаду, Австралію та Україну. Кожен, хто планує відвідувати ЄС, повинен буде раз на три роки пройти онлайн-реєстрацію у системі ETIAS. Реєстрація буде платною, строк її дії складатиме 3 роки (незалежно від кількості подорожей), а її вартість складе всього 7 євро (для осіб, молодших за 18 років реєстрація буде безкоштовною). Очікується, що процедура реєстрації не буде складнішою за онлайн реєстрацію на авіарейс. Про це повідомляють на сторінці Державної Міграційної Служби України.

Головною перевагою нововведення є те, що особа заздалегідь дізнається про можливі ускладнення із в’їздом до ЄС – наприклад через порушення європейських міграційних правил, які особа скоїла раніше. Тобто відмов безпосередньо на кордоні стане набагато менше.

Ще раз нагадаємо, нові правила набудуть чинності у 2021 році, до цього часу режим поїздок до ЄС залишатиметься незмінним.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...