Мед Атлант

Зривати чи берегти: прикарпатці розповіли про своє ставлення до червонокнижних квітів

Зривати чи берегти? Питання, яке актуалізується з появою першого потепління після снігу. Саме в цей час починають з’являтися перші весняні квіти, більшість з яких занесена до Червоної книги.

Попри те, що зривати, а тим більше продавати ці квіти суворо заборонено, на вулицях Франківська часто можна зустріти людей, які за декілька гривень готові вам продати ранні квіти. Що про це думають прикарпатці вирішила розпитати журналістка видання МІСТО.

Я думаю, що красою потрібно милуватися, а не нищити. Краще поїхати на галявину, де ростуть підсніжники, і там ними милуватися, – коментує Ольга.

Містяни не часто мають змогу вирватися на природу, щоб прогулятися лісовими стежками та помилуватися цією красою. Для людей, які ж змалку виросли серед гірської місцевості та постійно знаходились серед червонокнижної розкоші, ранні квіти не здаються чимусь унікальним.

Як людина, яка виросла в місці, де підсніжників дуже багато, я ставлюся до їхнього продажу нейтрально. Якщо чесно, то у місті я їх навіть не зустрічав. Але якщо тепер буду бачити, то буду задумуватись, що вони на межі зникнення, – розповідає Олексій.

Нагадаємо, що на Прикарпатті розпочалася операція “Першоцвіт”: штрафи за незаконне збирання квітів до 3600 гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...