Мед Атлант

На горі Піп Іван-Чоногірський продовжують аварійно-рятувальні роботи

Як раніше повідомляло МІСТО, 22 лютого о 20:30 до 4-ї спеціалізованої пошуково-рятувальної групи ПРВ с. Явірник СПРЧ АРЗ СП (г. Піп Іван) звернулась про надання допомоги група туристів в кількості 8 чоловік, які рухались на гору Піп Іван-Чорногірський.

Рятувальниками до рятувального поста на ношах було транспортовано 3 туристів зі значними обмороженнями, з яких двоє не подавали ознаки життя, 5 туристів рухались самостійно.

Станом на 05:30 23 лютого для проведення заходів з супроводу групи туристів до підніжжя гори направлено рятувальників Івано-Франківського, Косівського та Верховинського ПРВ СПРЧ АРЗ СП У ДСНС в області, в кількості 20 чол. та 4 од. техніки, а також 6 волонтерів. Для координації дій пошукових підрозділів залучено МОГ У ДСНС в області на автомобілі підвищеної прохідності (КУНГ) в кількості 8 чол., в т.ч. психолога ВСГР та ПЗ ЦЗД У ДСНС в області; МОГ Верховинського РВ У ДСНС в області (6 чол., 1 тех.). Всього до проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 34 чол. та 6 од. техніки від У ДСНС в області. Крім того, для надання допомоги по транспортуванню хворих було залучено снігохід та 4 військовослужбовця відділу прикордонної служби “Шибене” Чернівецького прикордонного загону Західного регіонального управління ДПС України.

Станом на 11:10 23 лютого рятувальна група прибула на пост на г. Піп Іван. На високогір’ї спостерігаються дуже складні погодні умови: сильний вітер (швидкість до 20 м/с), температура повітря – 220С, обмежена видимість.

23 лютого о 13:30 рятувальна група розпочала транспортування на спеціальних ношах з вершини г. Піп Іван двох туристів. О 15.45 з вершини гори до підніжжя в ур. Погорілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді ШМД першого потерпілого, гр. 1981 р.н., з діагнозом загальне переохолодження організму, обмороження І-ІІ ст. 3 і 4 пальців лівої кисті потерпілий доставлений на приймальний пункт Верховинської ЦРЛ. О 16:19 гірські рятувальники транспортували та передали іншій бригаді ШМД другого потерпілого, гр. 1987 р.н., з діагнозом обмороження пальців обох кистей І-ІІ ст., обмороження крил носа, січені рани обличчя потерпілого доставлено на приймальний пункт Верховинської ЦРЛ. В подальшому обоє направлені на лікування в ОКЛ м. Івано-Франківськ.

Окрім того, на пункті обігріву і психологічної допомоги розгорнутому У ДСНС в області у підніжжі гори в ур. Погорілець надано допомогу 3 іншим туристам, які проходили туристичним маршрутом. Одному з них фельдшером СПРЧ АРЗ СП було надано медичну допомогу.

Станом на 18:00 23 лютого аварійно-рятувальні роботи призупинено. Особовий склад МОГ У ДСНС в області, працівники Івано-Франківського та Косівського ПРВ СПРЧ АРЗ СП тимчасово розміщені на прикордонній заставі Шибене. Рятувальники Верховинського ПРВ СПРЧ АРЗ СП повернулися в пункт постійної дислокації.

Зранку 24 лютого аварійно-рятувальні роботи продовжили.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...