Мед Атлант

Найближче до дому: як працює мережа “АТБ”

Поширеність магазинів відомої компанії на Франківщині зростає чи не з кожним кварталом.

Кінець лютого для торговельної сфери нашого регіону знаменується черговим відкриттям маркету найбільшої вітчизняної продовольчої мережі. Ще один “АТБ” почав працювати із 24 лютого в Коломиї. Для цього міста це буде вже другий магазин мережі, а для всієї області – дев’ятнадцятий. Тобто, можна стверджувати, що Франківщина для компанії є одним із пріоритетів розвитку. Тож із такими темпами незабаром чи не біля кожного будинку з’явиться свій “АТБ”. Хоча і сьогодні завдяки поширеності, йому цілком можна надати звання справжнього “домашнього” магазину для багатьох мешканців краю.

Відповідно, на це є запит. Причому не лише на Франківщині, а й по всій країні, де нині працюють майже тисяча маркетів мережі. У чому ж секрет її популярності? По-перше, успіх компанії зумовлений вдало обраним форматом, який був упроваджений засновниками мережі багато років тому.

Вже у 2000-х роках мережа “АТБ” першою в Україні запровадила нову систему самообслуговування уформаті “дискаунтер”. Цей формат був незвичнимдля співвітчизників, хоча за кордоном він досить популярний. Ідеться про магазини із широким асортиментом товарів за оптовими цінами”, –пояснює Наталія Шаповалова, заступник генерального директора ТОВ”АТБ-маркет.

По-друге, компанія ґрунтовно адаптувала формат “дискаунтер” відповідно до потреб українського споживача. Ті співвітчизники, хто бував за кордоном, безпомилково назвуть головну відмінність “АТБ” від, наприклад, Lidl або Aldi. Якщо в Європі дискаунтери зазвичай винесені на міську околицю і до них необхідно добиратися автівкою, то українцям усі перевагизазначеногоформату доступні чи не в сусідньому дворі. Це дійсно “домашній” магазин не тільки за своєю атмосферою і впевненістю в безпеці продукції, але й із точки зору розташування. Ще однією відмінністю від західних аналогів можна сміливо вважати асортимент. Традиційний європейський дискаунтер значно обмежує свого покупця у виборі продукції. “АТБ” розвивається в зовсім протилежному напрямі. Щоб це зрозуміти, достатньо згадати про асортимент українських маркетів, що пропонує більше 3500 товарних позицій. Причому понад 800 найменувань із них – це так звані власні торгові марки, тобто їх продають тільки в “АТБ” (наприклад, “DeLuxeFoods&GoodsSelected”, “Своя лінія”, “Розумний вибір”, “Спецзамовлення АТБ”).

Це ті товари, які представлені лишев нашій мережі, оскільки їх виробляють на замовлення “АТБ”. До них ми пред’являємо найжорсткіші вимоги, адже вони є “обличчям” нашої компанії. За рахунок мінімізації витрат на логістику і рекламу вартість такої продукція нижчасередньоринкової. Однак,незважаючи на низьку ціну, якість продукції власних торгових марок не поступається якості товарів відомих брендів, –наголошуєНаталія Шаповалова.

По-третє, згадаємо про безпеку. В “АТБ” дуже уважно контролюють усі показники якості товарів.

Щомісяця в лабораторіях тестують понад1000 зразків продукції різних товарних груп, які ми беремо прямо з полиць наших магазинів, –додає Наталія Шаповалова.

Продукти перевіряють за фізико-хімічними, мікробіологічними показниками та показниками безпеки. Тестування здійснюється як уплановому, так і позаплановому режимах.

По-четверте, важливу роль у побудові успішної мережі відіграли й основи управління бізнесом, який є повністю стандартизованим для абсолютно всіх торгових точок, незалежно від регіону розташування. Сукупність усіх перерахованих факторів спонукає людей приходити до “АТБ”. Тут по-домашньому, тут зручно та комфортно, доступно і якісно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...