Мед Атлант

У мережі з’явився тизер фільму про Лесю Українку. ВІДЕО

25 тютого творці стрічки про Лесю Українку оприлюднили офіційний тизер.

Про це пише МІСТО з посиланням на 5 канал. Біографічний фільм про письменницю має назву “Леся Українка. Узлісся”. Режисером картини виступила Нана Джанелідзе.

У майбутньому фільмі, як і у тизері, ми хочемо показати некласичний та незвичайний образ Лесі Українки”, – наголосили продюсери фільму Юлія Сінькевич та Марія Москаленко.

Роль Лесі Українки в тизері виконала молода українська акторка Дар’я Полуніна.

У сюжеті тизеру відображено один з найдраматичніших проміжків у долі поетеси – це час, який вона провела з Сергієм Мержинським наприкінці його життя. Леся Українка самовіддано піклувалась про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді, однієї жахливої ночі, вона написала одну з своїх відомих поем “Одержима”. У тизері байопіку Леся опиняється у найтрагічніший момент свого життя, але вона знаходить в собі сили, щоб перетворити горе і біль втрати на глибинну та дуже проникливу творчість. Багато дослідників кажуть, що саме ці події стали переломним моментом у її житті, який дав Лесі, як митцю, новий поштовх, після котрого її поезія стала більш зрілою, глибокою, драматичною та принесла їй світове визнання”, – йдеться в тексті опису тизеру.

Зйомки тизеру проходили у Києві – у Голосіївському парку та у декораціях однієї із фотостудій. Сценарій та концепція тизеру розроблені Наною Джанелідзе. Ідея реалізована продакшен компаніями JS Films та FX FILM Georgia, інформує JS Films.

Читайте також: Ірма Вітовська радить українське кіно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...