Мед Атлант

Гурту KAZKA запропонували поїхати на Євробачення-2019 від України

Після того, як гурт Freedom Jazz відмовився від участі в Євробаченні, представники Суспільного зробили пропозицію групі KAZKA.

Про це розповіла член правління Суспільного Олександра Кольцова, пише УНІАН.

Наразі представники групи KAZKA не відповідають, я написала їхньому музичному продюсеру Андрію Уреньову. – каже Кольцова. – Подивимося, що буде далі. Якщо вони відмовляться, тоді далі ми будемо обговорювати доцільність продовження подальших переговорів з іншими артистами з юристами та СТБ.

Мені здається, що сталося те, чого ми не хотіли, а саме – політизація конкурсу. Якщо надалі ми встановимо нульовий рівень толерантності та заборонимо українським артистам, які виступали в Росії або співпрацюють з російськими артистами, то боюся, що ніхто не захоче брати участь у такому конкурсі. Оскільки дуже багато артистів, які в минулі роки брали участь у нацвідборі, так чи інакше теж були якимось чином пов’язані з Росією – виступали або робили аранжування, – зазначила Кольцова.

За її словами, навіть якщо виявиться так, що всі артисти, які виступали у фіналі нацвідбору на Євробачення, відмовляться брати участь у головному конкурсі, це все одно не стане приводом для яких-небудь санкцій, у тому числі штрафів з боку організаторів цього конкурсу.

Якщо цього року Україна не представить свого артиста на Євробаченні, жодних штрафних санкцій не буде, оскільки ми будемо транслювати цей конкурс без нашого представника, – сказала Кольцова. – EBU оприлюднили досить чіткий меседж – розбирайтеся, а коли визначитеся, відправляйте.

Нагадаємо, що співачка MARUV перемогла в фіналі національного відбору на Євробачення.  Після того, як вона відмовилась представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі у Тель-Авіві, НСТУ повідомили, що нового учасника конкурсу обиратимуть з-поміж фіналістів національного відбору. Вибір пав на гурт Freedom Jazz, який посів другу сходинку у фіналі нацвідбору “Євробачення”, але вони також відмовились від участі у конурсі.

Щойно стало відомо, що гурт KAZKA офійно відомився від участі у конкурсі. На офіційні сторінці колективу з’явився офіційний коментар стосовно цього.

Ми хочемо i мали б за честь представляти Україну на “Євробаченні”. Ми вклали в це бажання багато сил, енергії, часу. Ми за цим йшли на нацвiдбiр. Але нам не потрібна перемога будь-якою ціною. Наша місія — об’єднувати людей своєю музикою, а не сіяти розбрат. Тому на пропозицію НСТУ у нас є чітка відповідь: ми не поїдемо 2019 року на “Євробачення”. У той же час ми не відмовляємося від своєї головної мети — нести українську культуру світові. Ми готові представити Україну на конкурсi в наступному році, якщо нас оберуть. А поки ми рухаємося далі і чекаємо всіх вас на наших концертах всiм свiтом, – йдеться у повідомленні.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...