Мед Атлант

У Франківську планують підвищити проїзд у маршрутках

У Франківську планують підвищити ціни у маршрутках до шести гривень: попередньо з 1 квітня.

Проект рішення “Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування” оприлюднено на сайті міськвиконкому.

Зазначимо, що перевізники забезпечуватимуть проїзд для пільговиків з 10.00 год. до 16.00 год. без обмежень. До 10.00 год. та після 16.00 год. у кількості 3 пільгових місця в кожному транспортному засобі.

Право безоплатного проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування, а саме: осіб з інвалідністю внаслідок війни; учасників бойових дій; учасників АТО;

осіб – постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС – 1 категорії; учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – 2 категорії; дітей, які потерпіли від ЧАЕС, яким встановлено інвалідність, пов’язану з цією катастрофою; ветеранів військової служби; ветеранів органів внутрішніх справ; ветеранів державної пожежної охорони;

ветеранів Державної служби спеціального зв’язку; ветеранів служби цивільного захисту; ветеранів Державної кримінально-виконавчої служби; ветеранів податкової міліції; батьків військовослужбовця, який загинув, помер або пропав безвісті під час проходження військової служби;

осіб з інвалідністю військової служби; реабілітованих; дітей з багатодітної сімї; осіб з інвалідністю 1, 2 та 3 групи, дітей з інвалідністю та осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю 1 групи або дітей з інвалідністю (не більше однієї особи, яка супроводжує особу з інвалідністю 1 групи або дитину з інвалідністю); пенсіонерів за віком та учнів.

У документі також зазначено, пільговий проїзд учнів у міському пасажирському транспорті загального користування здійснювати відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 23.02.2017р. № 145 за наявності учнівського квитка:

– щоденно з 7:00 до 19:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

– щоденно з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів № 6, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22, за винятком вихідних, святкових днів і канікул;

– у суботу з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11 та Української гімназії № 1.

Пільговий проїзд учнів у міському пасажирському транспорті загального користування діє до 31 грудня 2020 року.

Підвищення цін обгрунтовують значним підвищенням цін на паливомастильні матеріали, запасні частини, автомобільні шини, витрат на заробітну плату, та інших витрат, пов’язаних з експлуатацією пасажирського автотранспорту.

Нагадуємо, в Івано-Франківську підняли вартість проїзду у тролейбусах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...