Мед Атлант

Україна відмовилась від участі в “Євробаченні-2019”

Сьогодні, 27 лютого, стало відомо, що Україна не братиме участі в пісенному конкурсі Євробачення у 2019 році.

У НСТУ зазначали, що після відмови співачки MARUV як переможниці нацвідбору був альтернативний варіант — Суспільне могло обрати будь-якого виконавця не з-поміж учасників відбору. Але вирішили запропонувати учасникам, які посіли друге та третє місця. Про це повідомили в UA:Суспільне мовлення.

“Freedom Jazz” та “Kazka” також відмовилися від участі в Євробаченні-2019.

У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019, — повідомляють в Суспільному.

Також нацвідбір привернув увагу аудиторії до проблеми музіндустрії — зв’язків артистів із шоу-бізнесом у Росії.

Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття. Закони України не пропонують жодних обмежень щодо роботи виконавців та артистів на території Російської Федерації попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації, — наголосили в Суспільному.

Та додали, що потрібно започаткувати діалог у форматі ток-шоу щодо згаданої проблеми. Також створити законопроект, що міг би врегулювати ситуацію зі співпрацею українських артистів з Росією надалі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...