Мед Атлант

За оформлення “євроблях” до бюджету надійшло 316 млн. гривень

Сьогодні, 28 лютого 2019 року, відбулася прес-конференція начальника Івано-Франківської митниці ДФС Василя Ватаманюка щодо підсумків розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

За три місяці дії пільги ( з 21.11.18 по 22.02.19) митниця оформила 11 тися 419 авто та спрямувала в бюджет 706 млн. гривень. З них – 316 млн. надійшло за оформлення 5055 “євроблях”. У середньому сума податків з одного авто у цей період склала 62 тис.грн.

Зміни передбачили новий розрахунок акцизного збору. У пільговий період ставка була двічі дешевша. Кошти за євробляхи були направлені в спеціфонд, – розповів Василь Ватаманюк, начальник Івано- Франківської митниці ДФС.

Нагадуємо, 22 лютого 2019 року сплив термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок  сплачують акцизний податок за повною ставкою. Наразі це передбачено чинним законодавством.

З 24 травня 2019 року на власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які не вивезуть за межі митної території України, або не здійснять митне оформлення транспортних засобів, очікує посилення відповідальності.

Зокрема, за передачу транспортного засобу у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України чи використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 3 400 грн.

Також передбачена відповідальність для водіїв, які будуть керувати такими транспортними засобами.

Так, штраф в розмірі 8 500 грн. передбачений за :

– керування транспортним засобом, щодо якого порушено строки його тимчасового ввезення та/або транзиту;

– використання транспортних засобів для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні;

– передання транспортних засобів у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України.

У разі повторного протягом року вчинення одного з таких порушень, передбачений штраф в розмірі 17 000 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, інформує Державна фіскальна служба України, інформує ДФС.

Читайте також: У Франківську розпочався страйк водіїв євроблях.

В Україні розмитнили перший автомобіль на “євробляхах” майже за 50 тисяч гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...