Мед Атлант

Знищені будівлі, кубометри дров та вогонь біля лісу: наслідки пожеж сухої трави на Прикарпатті. ВІДЕО/ФОТО

Протягом минулої доби рятувальники області 83 рази виїжджали на гасіння пожеж в природних екосистемах.

Про це повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Так вчора, 9 березня, о 11:26 у селі Чорні Ослави Надвірнянського району виникла пожежа господарської будівлі, та сухої трави. Вогнем знищено приміщення стодоли та стайні, одну тонну сіна та п’ять кубометрів дров. На пожежі врятовано житловий будинок. Причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем під час спалювання сухої трави невстановленою особою. 

А близько 15:45 трапилася пожежа літньої кухні та господарського комплексу у  місті Тисмениця. Вогнем знищено  горище господарського комплексу, 2 кубометри дерев’яних дощок, речі домашнього вжитку в приміщенні літньої кухні та господарський інвентар. Причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем під час спалювання сухої трави.

Також комунальна установа “Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба” повідомляє , що 8 березня  трапилася пожежа сухої трави та чагарників на території близько 25 гектарів у приміському селі Хриплин. Було виявлено декілька окремих вогнищ. Одне із них стрімко просувалось в сторону лісу. Вогнеборцям знадобилось більше 6 годин щоб локалізувати та ліквідувати пожежу в екосистемі.

Природі завдано непоправних збитків, адже вигоріла не лиш суха трава, а й верхній родючий шар ґрунту (так званий епідерміс) для відновлення якого необхідні десятки років, – повідомляють рятувальники.

З епіцентру події. Хриплин. Масив Янові горби.

Опубліковано Комунальна установа "Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба" Субота, 9 березня 2019 р.

 

Головне фото – ілюстративне

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...